blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG xenomorph
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Otaku For Life !
Xeno§Morph



Top 5 anime/manga
pridal Xeno§Morph 26.11. 2012 o 21:30



Doslova...

 

Milujem všetko ,čo sa týka Japonska a jeho obyvateľov. Počnúc jedlom, kultúrou, jazykom, názormi, ale čo je najhlavnejšie zábavou a umením.

Tieto dva pojmy celkom presne definujú iné pojmy a síce "manga" a "anime".

 

Takže pre laikov.

 

"Manga" je vlastne jednoducho povedané japonská literatúra, ktorá sa tak ako aj naša delí ešte na "xy" druhov , takže sa v nej nájde každý. Píše sa a číta zprava doľava a obvykle je čiernobiela. (komix štýl)

 

"Anime" je to čo každý dôverne pozná z čias mladosti. Napokon priznajme si, kto nesledoval pokémonov keď bol malý ? :) Áno presne tak, je to druh animovaného filmu, z jedinou výnimkou...

Pri sledovaní týchto "rozprávok"občas behá mráz po chrbte.

 

 

Takže po tomto malom úvode by som sa chcel konečne dopracovať k tomu môjmu rebríčku "Top 5 " najžiadanejšieho a aspoň pre mňa najlepšieho z anime a mangy.

 

Na 5.miesto prichádza : Naruto,N. Shippuden  

 

Myslím,že tento titul je aj laikovi pomerne známy. Hrdinom celého seriálu je ako inak Uzumaki Naruto, ktorý sa snaží stať naj nindžom na svete.

Takže toto anime sa tu nachádza z jednoduchých 3 dôvodov.

1. Je to audiovizuálne premakané, naozaj efekty sú špica.

2. Anime sa snaží držať krok s mangou, nejako výrazne nevybočuje. Dej je spletitý, plný zvratov. Postavy majú charizmu a vlastný životný príbeh.

3.Stále vychádza ako manga tak aj seriál.

 

Jediná vec, ktorá sa mi vidí úplne zbytočná a hlúpa je nadmerné množstvo *fillerov, ktoré by tam vôbec nemuseli byť.

  

Na 4.miesto dávam:  Higurashi no Naku Koro ni (v preklade: "Keď cikády v lese plačú")

 

Toto anime je veľmi ale veľmi zaujímavé v tom, že je tajomné. Je to vlastne zamotanec faktov, ktoré treba pekne odkrútiť a dať na miesto. Faktom je a budete zarazení, že až do skoro poslednej časti nebudete poriadne vedieť o čom to celé je a budete len márne krútiť hlavou a zamýšľať sa nad tým prečo hlavné postavy robia to čo robia.

Jedná sa o akýsi druh psycho detektívneho hororu, no ak vás len tak niečo nevyľaká (nebojte sa je tam len zopár ľakačiek) tak je to anime presne pre vás. Mimo túto sériu už stihli povychádzať aj pokračovania v ktorých sa pekne krásne vysvetľuje dej prvej ságy.

Vrelo odporúčam.

 

Na 3. miesto poputuje: Hagane no renkinjutsushi ( v preklade: "Oceľový alchymista")

 

Toto anime je o dvoch bratoch Elricovcoch, konkrétne o Edwardovi a Albertovi, ktorí sa rozhodnú študovať alchýmiu. Žijú aj s mamou v peknom domčeku v ústraní, ich otec ich opustil a starší Edward zato voči nemu pociťuje hnev. Jedného dňa ich mama ochorie, a na chorobu umiera. To chlapcov zlomí a utvrdí v tom, aby ešte viac a usilovnejšie študovali alchýmiu.

 

Majú totiž dokonalý plán, ktorý je však dopredu predurčený na zánik a ich životy naberú nový a krutý smer...

 

 

Na 2. miesto ide: Elfen Lied

 

Toto je anime , ktoré vo mne rozdúchalo oheň.  Ja vlastne ani neviem ako ho poriadne opísať. Strieda sa vo mne veľmi veľa pocitov, no s istotou viem ,že druhé miesto si zaslúži, lebo tak pútavé a rezačkovo krvavé anime som veľmi dlho nevidel. Žiadny náznak nevinnosti, žiadna neha ani útecha pre bezmenných ľudí.

 

No to je len tiež náznak a prvotný zjav...

 

 Moje srdce raz a navždy patrí aj tak: 1* Rurouni Kenshin

 

      Táto anime séria naproti Elfen Lied pôsobí upokojujúco ba až priam harmonicky. Je to totižto  historicko-akčná komédia, ktorá si určite získa vaše srdcia. Ako už samotný názov napovedá príbeh bude stavaný na charizmatickom pustovníkovi s tupou katanou a krížovou jazvou na líci. Kenshin Himura je tulák, ktorý toho veľa videl, veľa počul a veľa robil pred tým než sa usadil v pohodlí bojovej školy Kamya Kaoru.

 

      Anime je parádny, humorný a celkovo na rok výroby veľmi kvalitný, manga je skvelá, dobre sa číta, no čo je unikátny skvost je séria filmov pred seriálom, konkrétne filmy Samurai x Ova´s 1-4, vysvetľujú veľa o Kenshinovom živote a ako sa to celé vlastne zomlelo pred tým, ako sa Kenshin zjavil v Kyote.

 

*Chcem len upozorniť, že každé anime, ktoré tu je spomenuté má aj mangu. Bolo to moje subjektívne hodnotenie, tým pádom som do celkového hodnotenia rátal rovno už aj mangu.

 

*Filler - epizóda, ktorá nemá s dejom nič spoločné, má svoj vlastný menší "povedľa"    

 

 

 

Takže asi toľko k môjmu krátkemu výpisu  rebríčka the top 5 animes/manga series. Dúfam, že sa páči. :)

 

 



Prístupov 25726
Kvalita článku
(88,9%) hlasov 9

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Top 10 Endings
[ 15.1.2013] (príspevkov 2)
Hotarubi no Mori e
[ 2.1.2013] (príspevkov 13)
Katana - duša samuraja
[ 20.12.2012] (príspevkov 18)
Top 10 Openings
[ 4.12.2012] (príspevkov 24)
Top 5 anime/manga
[ 26.11.2012] (príspevkov 54)
Konečne je to tu!!!
[ 28.4.2011] (príspevkov 10)